koyhyys-teemakuva
LAHJOITA NYT
koyhyys-teemakuva

Köyhyys

Vammaiset elävät ikuisessa köyhyydessä

Kun vaikea vamma estää ihmistä työllistymästä, joutuu hän usein elämään koko aikuisikänsä takuueläkkeen varassa. Takuueläkeläisen bruttotulo on vuodessa noin 9 200 euroa. Samaan aikaan pienituloisuuden määrittävä köyhyysraja on Suomessa tuhansia euroja enemmän, 14 300 euroa vuodessa. Vammaiselle henkilölle tämä tarkoittaa elämää jatkuvassa köyhyydessä, ilman mahdollisuutta vaikuttaa omaan elintasoonsa.

Lisäksi vamma tekee monet säästämisen tavat mahdottomiksi. Huonosti liikkuva ei pysty matkaamaan tarjousten perässä hypermarkettiin tai keräämään ilmaista ruokaa luonnosta. Pyörätuolista käsin ei pestä ikkunoita tai vaihdeta auton renkaita, vaan moneen arkiseen puuhaan on pakko palkata apua. Kaikki tämä kiristää jo ennestään tiukkaa budjettia. Siksi sinun lahjoituksellasi on tänä jouluna niin suuri merkitys. Se on vähävaraiselle vammaiselle joulun paras lahja.

Lahjoita oikea joulu

Lahjoita nyt ja annat jouluiloa kaikkein vähävaraisimmille vammaisille henkilöille. Joulun alla kotimaiseen vammaistyöhön lahjoitetut varat ohjataan huonoimmassa asemassa olevien jäsentemme jouluisiin lahjakortteihin. Avun pyytäminen on joskus hankalaa. Sen antaminen ei. Kiitos kun lahjoitat.

Aura

Vantaalaiselle Auralle jää vuokran ja invataksikulujen jälkeen käytettäväksi 326 euroa kuukaudessa. Lue lisää