LAHJOITA NYT

Elina ja Jopo

koira_etusivukuva

Elina ja Jopo

25-vuotiaan Elinan apuna on jo muutaman vuoden ajan hyörinyt lahjoitusvaroilla hankittu avustajakoira Jopo. Koska Elinan on vammansa takia vaikea tuottaa puhetta, on Jopolle koulutettu muutamia erityistaitoja. Tämä superkoira ymmärtääkin emäntänsä tarpeet sanattomasti, äänteiden ja katseen perusteella. Palkkansa, eli tervelliset koirannamit, Jopo saa varta vasten suunnitellusta palkkausautomaatista. Kun Elina painaa nappia, annostelee kone automaattisesti Jopolle sopivan määrän nameja.

”Jopo merkitsee mulle rakkautta ja iloa arjessa. Hain avustajakoiraa, koska olin kyllästynyt pyytämään apua avustajalta. Lisäksi tykkään ulkoilla ja mennä vain katsomaan ihmisiä. Aiemmin pelkäsin, että jotain sattuu, eikä kukaan tajua tulla auttamaan. Nyt kun mulla on Jopo en voi jäädä sisälle empimään”, Elina kertoo.

Jopo ja Elina ovat ehtineet kokemaan paljon yhdessä. Pyydettäessä Elina kertoo yhden ikimuistoisen tapauksen: ”Jopoa ei ole opetettu ottamaan mun laukusta mitään, saati sitten ottamaan kontaktia muihin ihmisin. Kerran kuitenkin kesken lenkin alkoi sataa. Jopo otti laukustani sadeviitan ja istui keskellä tietä se suussaan tuijottaen takaa tulevia lenkkeilijöitä silmiin. Lenkkeilijät ymmärsivät heti pysähtyä auttamaan sadeviitan päälleni.”

Avustajakoiria tarvitaan lisää

Kiitos Joposta kuuluu lahjoittajille, jotka tekivät sen hankkimisen Elinan avuksi mahdolliseksi. Edelleen kuitenkin yli 50 ihmistä odottaa omaa avustajakoiraa. Jokainen lahjoitus on avuksi, kun tavoitteena on saada lisää avustajakoiria niitä tarvitseville.

jopo_on_paras2

Näin pienenä tyttönä messuilla avustajakoiran ja ajattelin, että jonakin päivänä mullakin on oma avustajakoira.