LAHJOITA NYT

Kati ja Minttu

Avaimet elämään

Kati ja Minttu

Kati vammautui ratsatusonnettomuudessa vuonna 2004. Vammautuminen lamautti Katin. Pitkät sairaalajaksot seurasivat toisiaan ja kotijaksoillakin Kati pysytteli lähinnä kotona.  Normaali arki ja elämä olivat loistivat poissaolollaan.

Viisi vuotta vammautumisen jälkeen Kati sai avustajakoira Mintun. Siitä alkoi Katin nopea kuntoutuminen. Mintun kanssa Kati pystyi ja ennen kaikkea uskalsi lähteä kotoa takaisin yhteiskuntaan.

”Minttu on antanut mulle avaimet takaisin normaaliin elämään. Se elämä oli aivan hukassa onnettomuuden jälkeen. Kun Minttu tuli, se avasi takaisin ne ovet, jotka olin menettänyt. Nykyään pystyn käymään kaupassa, ajamaan autoa, ratsastamaan, käymään uimassa ja voin mennä leffaan. Voin tehdä ihan kaikkia asioita, joita tein silloin kun olin täysin terve ihminen. Jos mulla ei olisi Minttua, olisin edelleen siellä kotona sängyn pohjalla”, Kati kertoo.

AvustajakKati ja Minttuoiria tarvitaan lisää

”Avustajakoiria valmistuu vuosittain liian vähän. Niitä tarvittaisiin paljon enemmän, koska avustajakoiran avulla moni heistä, jotka ovat jämähtäneet kotiin, sairaalaan tai laitoshoitoon  pääsisivät pois sieltä. He pääsisivät takaisin tähän normaaliin elämään, arkeen ja rytmiin”, Kati toteaa.

Omaa avustajakoiraa odottaa tällä hetkellä yli 50 ihmistä. Pisimmillään koiraa joutuu odottamaan jopa kymmenen vuotta. Sinä voit auttaa lahjoittamalla. Jokainen lahjoitus on avuksi, kun tavoitteena on saada lisää avustajakoiria niitä tarvitseville.

Minttu on mulle koko elämä. En pärjäisi kotona ilman Minttua.