LAHJOITA NYT

Köyhyys

Vammaiset elävät ikuisessa köyhyydessä

Jos vaikea vamma estää pääsyn työelämään, on edessä koko aikuisikä köyhyydessä. Pienituloiseksi on Suomessa määritelty henkilö, jonka tulot ovat alle 1 200 euroa kuukaudessa. Vaikeavammaisen ihmisen perustulo on takuueläke, noin 785 euroa kuukaudessa. Koko aikuisiän, arkena ja juhlapyhinä.

Vammaiselle ihmiselle köyhyys ei ole ohimenevä elämänvaihe. Monelle se on pysyvä olotila, jota syventää entisestään muuhun väestöön verrattuna korkeammat menot.  Huonosti liikkuva ei pysty matkaamaan tarjousten perässä hypermarkettiin tai keräämään ilmaista ruokaa luonnosta. Pyörätuolista käsin ei pestä ikkunoita tai vaihdeta auton renkaita, vaan moneen arkiseen puuhaan on pakko palkata apua. Kaikki tämä kiristää jo ennestään tiukkaa budjettia. Siksi sinun lahjoituksellasi on tänä jouluna niin suuri merkitys. Se on vähävaraiselle vammaiselle joulun paras lahja.

Pahin tilanne on se, kun kerta kaikkiaan on rahat loppu. Lääkkeet rupeaa loppumaan. Jääkaappi alkaa olla tyhjä. Se on pahin. Miettii, että miten sitä taas pärjää. On monet yöunet menneet.
– Nainen, 50 vuotta

Lahjoita oikea joulu

Lahjoita nyt ja annat jouluiloa kaikkein vähävaraisimmille vammaisille henkilöille. Joulun alla kotimaiseen vammaistyöhön lahjoitetut varat ohjataan huonoimmassa asemassa olevien jäsentemme jouluisiin lahjakortteihin.

Avun pyytäminen on joskus hankalaa. Sen antaminen ei. Kiitos kun lahjoitat.

”Sain Invalidiliitolta pari vuotta sitten jouluavustuksen. Sain sillä ostettua ruokaa joulupyhien yli, kun ruokajonot olivat kiinni. En ole kovin tunteellinen ihminen, mutta kun sain avustuksen, se meni tunteisiin.”
– Nainen, 35 vuotta

Minna Rautio on yksinhuoltaja, jonka kauppareissun budjetti on 5 euroa. Lue lisää

Aura

Vantaalaiselle Auralle jää vuokran ja invataksikulujen jälkeen käytettäväksi 326 euroa kuukaudessa. Lue lisää