LAHJOITA NYT

Köyhyys_vanha

Köyhyys

Syksyn 2015 kuluessa  pyysimme teiltä apua. Halusimme toimittaa lahjakortteja kaikista heikoimmassa asemassa oleville vähävaraisille jäsenillemme. Iloisina voimme kertoa, että avunpyyntöömme vastattiin ja lahjoittajat avasivat sydämensä asiallemme. Lahjoitusvaroilla saatiin jouluiloa satoihin koteihin. Lahjoitukset toimitettiin perille lahjakortteina, joilla pystyi hankkimaan hieman parempaa tarjottavaa joulupöytään tai pieniä lahjoja kuusen alle. Tämä oli suuri apu heille, jotka elävät elämäänsä perustulolla, joka on satoja euroja alle suomalaisen köyhyysrajan.

koyhyys2Vammaisuuden aiheuttamaa syrjäytymistä ja köyhyyttä ei kuitenkaan poisteta käden käänteessä. Vaikeavammaisen henkilön perustulo on takuueläke, noin 750 euroa kuukaudessa. Koko aikuisiän, arkena ja juhlapyhinä.

Ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi taistelet köyhyyttä vastaan.  Säännöllinen lahjoittaminen mahdollistaa pitkäjännitteisen vaikuttamistyön köyhyyttä aiheuttavien rakenteiden poistamiseksi. Kuukausittaisen lahjoituksen ei tarvitse olla suuri, sillä pienistä puroista kasvaa vuoden mittaan merkittävä apu.

Kyllä minä nälkää näen, että pystyn lääkkeeni ostamaan. Kaurahiutalevelliä, veteen keitettynä, syön monena päivänä. Yksipuolinen ravinto tekee huonon olon. Tuntuu, että on aina nälkä… Miten toivon, että joutuisin hoitolaitokseen, siellä olisi jonkunlainen ruoka.

-”Katkera Köyhä”