Muut tavat auttaa

MUUT TAVAT AUTTAA

Apu, onpa se annettu millä tavoin tahansa on aina suuri lahja. Tutustu eri tapoihin, joilla voit osallistua vaimmaistyön tukemiseen.

Invalidiliiton pinssikeräys on erilainen tapa kerätä varoja koululuokille ja urheiluseuroille ja tehdä samalla hyvää. Keräykseen osallistuminen ei vaadi ennakkotilausten haalimista tai tuotteiden toimittamista, vaan on toteutettavissa muutaman tunnin kertapanostuksella.

Oletko juhlimassa merkkipäivääsi, lähestyykö hääjuhla tai haluatko kunnioittaa läheisesi muistoa keräämällä lahjoituksia hänelle tärkeään kohteeseen? Lahjoitus vammaisille ihmisille on kaunis tapa muistaa heikommassa asemassa olevia.

Voit pyytää läheisiäsi tekemään lahjoituksen suoraan Invalidiliiton lahjoitustilille:
FI32 8000 1000 2111 29 ja merkitsemään tilisiirron viestikenttään nimesi ja merkkipäiväsi.  Viesti voi olla esimerkiksi ”Aila Auttaja 60 v.”

Haluatko listan onnittelijoista?

Jos haluat listan onnittelijoista, ilmoitathan merkkipäivästäsi meille etukäteen. Täytä ja lähetä tämä lomake niin lähetämme sinulle listan onnittelijoista sekä kokonaissumman. Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse varainhankinta@invalidiliitto.fi tai soittamalla numeroon  044 765 0510.

Vammaisuus on aiheuttanut avuntarvetta ja eriarvoisuutta kautta ihmiskunnan historian. Testamenttilahjoitus on kaunis tapa varmistaa kotimaisen vammaistyön jatkuvuus vielä oman aikamme jälkeen. Kun teet testamentin Invalidiliitto ry:n työlle, annat lahjan heille, jotka kohtaavat fyysisen vamman mukanaan tuomat haasteet. Testamenttilahjoituksen ei tarvitse olla suuri, sillä pienikin lahjoitus sinulle tärkeän asian puolesta on meille merkityksellinen.

Testamentin tekeminen on hyvin henkilökohtainen päätös. On selvää, että rintaperillisille taataan heille kuuluva perintö aina ensisijaisesti. Halutessasi voit osoittaa osan perinnöstäsi Invalidiliitolle erityistestamentilla, jolla määräät tarkoin tietyn omaisuuden osan periytymisestä. Yleistestamentilla voit puolestaan määrätä perijän saamaan koko omaisuutesi, määräosan siitä tai sen, mitä muiden määräysten täyttämisen jälkeen jää jäljelle.

Testamentin laatiminen

Testamentin voi tehdä itse vapaamuotoisena (kirjallisena) ja pyytää todistajiksi kaksi esteetöntä henkilöä. Jotta testamentin oikeusvaikutukset olisivat sellaiset kuin oli tarkoitus ja jotta testamentti varmasti täyttäisi muotovaatimukset, on kuitenkin erittäin suositeltavaa tehdä testamentti ammattitaitoisen henkilön kanssa. Apua testamentin tekemiseen saa esimerkiksi asianajotoimistoista tai pankeista.

Testamentti on tehtävä kirjallisesti kahden todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä. Sen jälkeen kun testamentin tekijä on allekirjoittanut testamentin tai tunnustanut siinä olevan allekirjoituksen omakseen, todistajien on todistettava testamentti nimikirjoituksillaan. Todistajaksi ei kelpaa testamentin tekijän tai saajan lähisukulainen tai puoliso. Testamentin todistajan ei tarvitse nähdä testamentin sisältöä. Todistajan pitää kuitenkin tietää, että hänen todistamansa dokumentti on nimenomaan testamentti.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koskien testamenttilahjoitusta. Otathan siis meihin yhteyttä mikäli harkitset tekeväsi testamentin kotimaiselle vammaistyölle. Meidät tavoitat sähköpostitse osoitteesta varainhankinta@invalidiliitto.fi ja puhelimitse numerosta 044 765 0510.

ainamoPuhelinmarkkinoinnilla on pitkät perinteet Invalidiliiton varainhankinnassa. Ensimmäiset puhelimitse toimivat varainhankkijat aloittivat Invalidiliiton palveluksessa vuonna 1970. Siitä lähtien olemme lähestyneet puhelimitse yrityksiä ja kotitalouksia. Nykyään toimistollamme työskentelee noin 30 puhelimitse toimivaa varainhankkijaa. Puhelinmarkkinointimme tavoittaa vuosittain 47 000 ihmistä.

Puhelimitse tapahtuvasta tuotemyynnistä vastaa Invalidiliiton omistama Invatieto Oy.

Vastaa siis rohkeasti soittoomme ja kuulet ajankohtaisista keräyksistä sekä siitä, miten juuri sinä voit auttaa.

Voin työkseni auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. En ole katunut valintaani.

– Varainhankkija Raisa Öhmann

LAHJOITTAJIA