LAHJOITA NYT

Pauli ja Aamu

Pauli ja Aamu

Pauli ja Aamu

Pauli Ritolalla on pitkä kokemus avustajakoirista. Paitsi, että hän on ollut avustajakoiran käyttäjä jo lähes kaksikymmentä vuotta, toimii hän myös aktiivisesti Invalidiliitossa ja Avustajakoirayhdistyksessä edistäen avustajakoirien asemaa ja sitä, että entistä useampi saisi koiran helpottamaan elämäänsä.

Paulin oman avustajakoiran, Aamun tärkeimpiä tehtäviä on erilaisten tavaroiden kantaminen ja nostaminen. Pauli uskoo, että ilman Aamua hän olisi paljon enemmän sisätiloissa eikä tulisi lähteneeksi kotoa liikenteeseen. Lisäksi hän joutuisi käyttämään paljon nykyistä enemmän henkilökohtaista avustajaa. Avustajakoiran kanssa Pauli sen sijaan on pystynyt elämään aktiivista elämää. Ensimmäisen koiransa, Ponun kanssa hän osallistui jopa useille puolimaratoneille.

Avustajakoiria tarvitaan lisää

Paulin suuri toive on, että entistä useampi saisi avustajakoiran avuksensa: ”Käyttäjänä tiedän, miten tarpeellinen avustajakoira on. Siksi niitä pitäisi saada paljon enemmän kuin se 5-6 koiraa vuodessa, mihin tällä hetkellä on mahdollisuus. Koska avustajakoiria ei vielä rahoiteta valtion rahoituksella, ollaan  koiria hankittaessa täysin avustusten varassa.”

Jokainen lahjoitus on avuksi, kun tavoitteena on saada lisää avustajakoiria niitä tarvitseville. Kiitos, kun lahjoitat.

Avustajakoiraa voi joutua odottamaan jopa kymmenen vuotta. Se on liian pitkä aika.