Pinssikeräys

Pinssikeräys

Invalidiliiton pinssikeräys on helppo, turvallinen ja tuottoisa tapa ansaita rahaa – ilman tuotemyyntiä! Samalla kun kartutatte jäsenyhdistyksen, luokan tai seuran kassaa, keräätte varoja myös kotimaiseen vammaistyöhön.

Keräys on helppo ja nopea toteuttaa esimerkiksi kaupan edustalla tai muussa paikassa, jossa liikkuu paljon väkeä. Jokainen lahjoittaja saa kiitokseksi ja muistoksi pinssin.  Syksyllä 2019 myynnissä ovat kullan väriset pääskyspinssit.

Keräyksen tuotosta 40 % jää luokan käyttöön ja 60 % ohjataan Invalidiliitolle ja vammaisten ihmisten hyväksi Suomessa. Invalidiliiton jäsenyhdistysten provisio on 45 % keräyssummasta.

pinssikuvat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime syksynä Oulunkylän ala-asteen 5 B –luokan vanhempainkokouksessa mietittiin keinoja luokkaretkirahaston kartuttamiseksi. Perinteinen tavaramyynti tuttaville ja sukulaisille koettiin epämieluisaksi ja haluttiin tehdä jotain erilaista. Silloin eräs vanhemmista mainitsi Invalidiliiton pinssikeräyksen. Vanhempaintoimikunta ja opettaja innostuivat keräyksen ekologisuudesta ja kasvatuksellisuudesta. Varainhankinta ei vaatinut ennakkotilausten haalimista ja tuotteiden toimittamista, vaan oli toteutettavissa muutaman tunnin kertapanostuksella. Ja samalla kun oma kassa karttuu, autetaan myös vammaisia ihmisiä Suomessa.

Pidimme siitä, että rahaa ei kerätty pelkästään luokalle. Tämä oli myös hieno mahdollisuus auttaa ja päästä tekemään hyvää. Keräyksen kasvatuksellinen puoli sopi kouluun erittäin hyvin.

– opettaja Santeri Mäkelä

Keräys toteutettiin jalkautumalla kahden paikallisen päivittäistavarakaupan edustalle arki-iltana parin tunnin ajaksi. Lapset esittelivät pinssejä ja kertoivat innokkaasti ihmisille keräyksestä. Ihmisten reaktiot keräykseen olivat ihastuttavia. Ohikulkijat olivat kiinnostuneita lasten asiasta ja halusivat lahjoittaa. Moni jopa palasi ostoksilla käytyään ostamaan vielä toisen pinssin. Oppilaiden ylpeys keräykseen osallistumisesta ja heikompien auttamisesta oli koskettavaa nähtävää.

Luokan oman varainhankinnankin kannalta keräys oli menestys. Muutaman tunnin aherruksella luokkaretkikassaan kertyi satoja euroja. Paras palaute keräyksestä saatiin kuitenkin oppilailta. Kun oppilailta kysyttiin, haluavatko he osallistua keräykseen toisenkin kerran, vastasi oppilaiden kuoro kuin yhdestä suusta ”Joo!”

Näin pääset mukaan

Pinssikeräyksen aloittaminen on helppoa: Täytä tilauslomake tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro, montako pinssikansiota saamme teille toimittaa. Kansiot, tietopaketti ja tilitysohjeet toimitetaan veloituksetta viikon sisällä tilauksesta. Vastaamme asiakaspalvelussa mielellämme myös kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

Pinssikeräys pähkinänkuoressa:

  1. Toimitamme veloituksetta haluamanne määrän pinssikansioita (25 pinssiä / kansio). Kansioihin on painettu keräyslupa. Aloituspaketin mukana tulee tietoa Invalidiliitosta sekä vinkkejä keräyksen toteuttamiseen.
  2. Valitkaa luokallenne sopiva tapa markkinoida pinssejä. Se voi olla esimerkiksi kerääminen ovelta ovelle, kauppakeskuksissa (kunhan siihen on pyydetty kiinteistönhaltijalta lupa) tai koulun tapahtumien yhteydessä.
  3. Pinsseille ei ole määritetty hintaa, vaan keräykseen osallistuja saa itse päättää, paljonko haluaa toimintaan lahjoittaa. Sopiva lahjoitus pinssistä on noin 5 euroa.
  4. Keräyksen jälkeen tieto lahjoittajille luovutettujen pinssien määrästä ja saadusta lahjoitussummasta toimitetaan Invalidiliitolle tilityslomakkeen avulla. Ylijääneet pinssit palautetaan ilman postikuluja.
  5. Saatte viitenumerollisen tilisiirron, jolla suoritetaan Invalidiliiton osuus.
  6. Kassaanne jää 40 % kerätystä kokonaissummasta ja tavoitteenne on askeleen lähempänä toteutumista.

Keräyksen jälkeen tieto lahjoittajille luovutettujen pinssien määrästä ja saadusta lahjoitussummasta toimitetaan Invalidiliitolle tilityslomakkeen avulla. Ylijääneet pinssit palautetaan ilman postikuluja.

Saatte viitenumerollisen tilisiirron, jolla suoritetaan Invalidiliiton osuus.

Kassaanne jää 40 % kerätystä kokonaissummasta ja tavoitteenne on askeleen lähempänä toteutumista.

Ihanaa, että luokan varainhankinta voi olla näin helppoa! Kerrankin ei tarvinnut kääntyä sukulaisten ja tuttavien puoleen. Varmasti myös tutut tykkäävät.